Glykeria i vårt hjärta

Glykeria, 1979 öppnades tavernan av Glykeria o Nikos Tzanakis. Ingen el inget vatten men stor glädje över att ha lite sällskap på dagarna. Fanns inget annat. En kopp kaffe o en pratstund. Inte många förbifarande. Vägen var grusig och svårframkomlig. Någon enstaka turist letade sig hit för en bit mat. Souvlaki och kotlett i stekpannan. En grekisk sallad och lite tzatziki var rena lyxen.Ett rum gjordes i ordning för någon vilsen som sov över utan dörr. Idén föddes och idag 40 år senare så är Glykeria i ständig utveckling tack vare barn och barnbarn. 3 generationers arbete. Spännande.
Välkomna till Glykeria i sommar   

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Inga-Lill Eriksson » Volontärer i Grekland:  ”Fina Agneta som stöder Team Sweden Volonteers Kram”

  • Inga-Lill » ett knippe tulpaner:  ”Ja att ha hälsan är ju viktigt, ställdes på sin spets idag. Kram kram ”

  • Inga-Lill Eriksson » Ny härlig kallpressad jungfruolja:  ”Hej Agneta Till sommaren gärna besök o 10 burkar jungfru oliv olja. Kram kram t..”

  • Inga-Lill » På Spåret:  ”Ett av de TV program som är kul att titta på. Fått kritik för att frågorna är fö..”

Länkar