Glykeria rooms / restaurant

Det har gått 40 år.  1979 var alltså året.
Nikos och Glykeria hade köpt sig ett litet hus och vill ha nåt att göra på ålderns höst. De startade det som idag är Glykeria.  Ett litet café utan varken el eller vatten. De ville ha lite sällskap.
Turister började anlända och med armar och ben försökte de att kommunicera. Behovet av mat och rum blev akut och det byggdes rum, sten för sten allt eftersom pengar strömmade in. Fanns inget liknande då i Chrisosskallittissa. Åren gick, el installerades likväl som vatten- tillförsel. Jag och Vagelis åkte ner från Sverige och hjälpte till varje sommar för att 1993 flytta ner. Glykeria Hotel stog färdigt 1994 och poolen 2005. Fler turister, vägar byggdes, rummen blev fler och Vi tog över. Drygt 20 år blev det och nu har 3:e generationen tagit vid. Hotellet har fått en ny stil av Nikos och restaurangen drivs av Michalis, utbildad kock.  Vi hjälper till vid behov men mest njuter jag och Vagelis av att bara få vara med när denna pärla drivs vidare.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Inga-Lill Eriksson » Volontärer i Grekland:  ”Fina Agneta som stöder Team Sweden Volonteers Kram”

  • Inga-Lill » ett knippe tulpaner:  ”Ja att ha hälsan är ju viktigt, ställdes på sin spets idag. Kram kram ”

  • Inga-Lill Eriksson » Ny härlig kallpressad jungfruolja:  ”Hej Agneta Till sommaren gärna besök o 10 burkar jungfru oliv olja. Kram kram t..”

  • Inga-Lill » På Spåret:  ”Ett av de TV program som är kul att titta på. Fått kritik för att frågorna är fö..”

Bloggarkiv

Länkar